1. Spiegelreflexcamera of systeemcamera

Om deel te nemen aan onze flitsworkshops maak je gebruik van ofwel een instapmodel dan wel een (semi)professionele spiegelreflexcamera of systeemcamera.
Merk en type is niet van belang.

2. Standaard zoomlens

Tijdens de flitsworkshops werk je het beste met een standaard zoomlens. Merk en type is niet van belang.
Je kunt deelnemen met een lens met brandpuntsafstanden als 12-200mm, 18-55mm, 24-70mm, 24-200mm en een maximale lensopening van F2.8, F3.5 of F5.6.

3. Flitser voor de workshop Flitsfotografie (ON CAMERA)

Er wordt voornamelijk aandacht besteed aan TTL flitstechnieken en on-camera flitsen. Zolang je een TTL-flitser gebruikt is merk  en type is niet van belang.

Bij voorkeur heb je een TTL-flitser met een LCD scherm op de achterkant. Hierop kun je namelijk de flitsinstellingen aflezen. Heeft jouw flitser geen LCD scherm, dan kun je evengoed deelnemen aan de workshop. De werking van deze flitsers is hetzelfde; het enige verschil is dat de flitsinstellingen niet worden weergegeven.

Voorbeelden: Canon Speedlite 600ex, 580ex of 430ex, Nikon SB5000, SB910, SB900, SB800, SB700, Sony HVL-F60 of HVL-F43 en alle TTL flitser van het merkk Yongnuo, Godox, Nissin, Metz, Hähnel e.a.

 

4. Flitser en toebehoren voor de Workshop Draadloos Flitsen (OFF-CAMERA)

  • TTL of manuele flitser — Omdat alle flitstechnieken worden uitgevoerd in de manuele flitsmodus, maakt het niet uit of je een TTL flitser of een manuele flitser gebruikt.
  • TTL of manuele triggerset — Het merk en type maakt niet uit.
  • Statief voor je camera en flitser.
  • Optionele toebehoren — heb je kleurfilters en lichtvormers zoals een snoot, diffusor e.d.? Neem deze gerust mee. Je kunt desgewenst gebruikmaken van onze toebehoren.