Of je nu bruids- of bedrijfsreportages maakt, reis-, natuur- of portretfotografie beoefent, van tijd tot tijd kan je niet zonder het toegevoegde licht van de reportageflitser. Voor velen lijkt het echter een complex en ondoorgrondelijk apparaat dat liever wordt vermeden.
Als je flitsfoto’s tegenvallen, maak je liever geen gebruik meer van de flitser. En dat is zo zonde. Want als je eenmaal de werking ervan begrijpt, is het verbluffend eenvoudig.

Wat is nu de beste manier is om het flitsen onder de knie te krijgen, met een flitsboek of een dagworkshop flitsfotografie? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven, maar om je te helpen kiezen hebben we de belangrijke punten op een rij gezet.

 

De boeken over on-camera en off-camera flitsfotografie

Het boek Flitsen met een Reportageflitser is niet voor niets bekroond met vijf fonkelende sterren bij BOL.com. Het is een handleiding voor de basistechnieken van on-camera flitsfotografie.
Het Praktijkboek Draadloos Flitsen staat volledig in het teken van off-camera flitsen met een of meer losgekoppelde flitsers.

Beide boeken zetten je in de actieve flitsmodus. Ze bevatten talloze stap-voor-stap oefeningen waarmee flitsfotografie direct praktische kennis en ervaring bijbrengt. De boeken zijn handzaam, passen makkelijk in je fototas en heb je altijd bij de hand op locatie of thuis.

  • te raadplegen als naslagwerk
  • mee te nemen op locatie
  • volledig flexibel, je bepaalt zelf waar, wat en wanneer je leert
  • goede basiskennis over on-camera en off-camera flitsfotografie voor een geringe investering

 

Workshops on-camera en off-camera flitsfotografie

Zoek je meer verdieping en begeleiding, dan bieden de dagworkshops uitkomst.
Voor zowel de workshop flitsfotografie als de strobisme-dag luidt het motto: je vertrekt niet eerder voordat je hebt geleerd wat je verwacht te leren.

De workshops zijn een stoomcursus van een dag. Je wordt begeleid bij het uitvoeren van de on-camera en off-camera flitstechnieken. Loop je vast of gaat het niet direct in één keer goed? Je docent is altijd nabij.
Er wordt gewerkt in kleine groepjes, dat maakt het een intensieve, inspirerende en interactieve manier van leren.
Vind je het prettig om op snelle en persoonlijke wijze alles te leren over flitstechnieken, dan past deze leermethode het best bij jou.

  • veel leren in een kort tijdsbestek
  • een stok achter de deur om de oefeningen te volbrengen
  • inspiratie en gezelschap van medestudenten
  • persoonlijke begeleiding van een docent
  • in tegenstelling tot de boeken kun je bij de workshops vragen stellen over de materie van het flitsen en over de werking van je apparatuur

Wil je weten wat anderen van de workshops vinden? Lees hier de reacties.